Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Το κείμενο περί προστασίας “προσωπικών πληροφοριών” στο Facebook είναι ΜΟΥΦΑ! Διαβάστε γιατί ΔΕΝ πρέπει να το κοινοποιείτε...






Λόγω του γεγονότος ότι το Facebook έχει επιλέξει να εμπλέξει
λογισμικό που επιτρέπει την κλοπή προσωπικών πληροφοριών, δηλώνω τα εξής:
27 Νοεμβρίου του 2014, απαντώντας στις νέες κατευθυντήριες γραμμές του Facebook και ...


σύμφωνα με τα άρθρα L.111,112 και 113 του κώδικα πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλώνω ότι τα δικαιώματά μου είναι συνδεμένα με όλα τα προσωπικά μου δεδομένα, σχέδια, τέχνη, φωτογραφίες, κείμενα, κλπ, που δημοσιεύθηκαν στο προφίλ μου.
Για εμπορική χρήση των ανωτέρω χρειάζεται
γραπτή συγκατάθεση μου ανά πάσα στιγμή.
Όσοι διαβάζετε αυτό το κείμενο αντιγράψτε το και επικολλήστε το στον τοίχο του Facebook.
Αυτό θα επιτρέψει να τεθούν υπό την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας.
Με αυτή την έκδοση, λέω στο Facebook ότι απαγορεύεται αυστηρά να αποκαλύψει, αντιγράψει, διανείμει, αναμεταδώσει, ή να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια εναντίον μου με βάση αυτό το προφίλ ή / και το περιεχόμενό του.
Οι ενέργειες που αναφέρονται παραπάνω ισχύουν εξίσου για τους εργαζόμενους, φοιτητές, αντιπροσώπους ή / και άλλο προσωπικό που τελεί υπό την καθοδήγηση του Facebook. Το περιεχόμενο του προφίλ μου περιλαμβάνει προσωπικές πληροφορίες. Η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής μου, τιμωρείται από το νόμο (UCC 1 1-308 – 308 1 έως 103 και του Καταστατικού της Ρώμης).
Το Facebook είναι πλέον μια ανοικτή οντότητα κεφαλαίου.
Όλα τα μέλη καλούνται να δημοσιεύσουν μια ανακοίνωση αυτού του είδους, ή αν προτιμάτε, μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε αυτό το κείμενο.
Εάν δεν έχετε δημοσιεύσει αυτή τη δήλωση, τουλάχιστον μία φορά, θα επιτρέψετε σιωπηρά τη χρήση στοιχείων όπως τις φωτογραφίες σας καθώς και τις πληροφορίες που περιέχονται στην επικαιροποίηση του προφίλ σας.





Όταν κάνατε την εγγραφή σας στο fb αποδεχθήκατε τους όρους του. Ναι εκείνο το τετραγωνάκι που έγραφε «αποδέχομαι τους όρους» και έπρεπε να τo τσεκάρετε. Δηλαδή σε απλά ελληνικά έχετε υπογράψει ηλεκτρονικά ένα ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα σε εσάς και την εταιρία του fb και ότι δήλωση και να γράψετε στο timeline σας είναι περιττό καθότι είστε μέρος ενός κοινωνικού δικτύου με τους δικούς του κανονισμούς και όρους χρήσης.
Το παραπάνω ψευδές κείμενο και διάφορες παραλλαγές του, που ΔΕΝ θα προστατέψει τα προσωπικά σας δεδομένα, είναι μια μετάφραση του παρακάτω.
Το κείμενο κυκλοφορεί πολλά χρόνια, και όσα αναφέρει, αν και φαίνονται ότι έχουν νομική βάση δεν είναι τίποτα παραπάνω από σκουπίδια του διαδικτύου που ξεγελούν τους χρήστες για να τα αναπαράγουν στο facebook.
Τα άρθρα L.111,112 και 113 του κώδικα πνευματικής ιδιοκτησίας δεν υπάρχουν.
Ο Νόμος UCC που αναφέρει το κείμενο είναι o Uniform Commercial Code (Ενιαίος Εμπορικός Κώδικας) των ΗΠΑ που ψηφίστηκε το 1952 με σκοπό να ρυθμίζει τις διαπολιτιακές εμπορικές συναλλαγές εντός των ΗΠΑ και τις παραγράφους 1-308 και 1-103 μπορείτε να τις δείτε στις παρακάτω εικόνες, (από τη βιβλιοθήκη της νομικής σχολής του πανεπιστημίου Cornell)
Το καταστατικό της Ρώμης είναι η συνθήκη με την οποία ιδρύθηκε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.
Στις 26 Νοε 2012 το facebook έχει δημοσιεύσει ανακοίνωση σχετικά με το συγκεκριμένο hoax.

Το κείμενο δεν θα προστατεύσει κανένα προσωπικό σας δεδομένο και ο μοναδικός τρόπος να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα, φωτογραφίες κτλ. είναι πολύ απλός. Μην τα κοινοποιείτε στο facebook!
Πηγή: http://www.zoomblog.org/2014/11/facebook_29.html#ixzz3KRYPCAbY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...