Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016

ΑΥΤΗ είναι η άσκηση που έμεινε στην ιστορία της ενόργανης, αλλά ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ - Θα ΣΟΚΑΡΙΣΤΕΙΤΕ... (ΒΙΝΤΕΟ)!

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε την περίφημη Νάντια Κομανέτσι ως το απόλυτο "10" της ενόργανης γυμναστικής, την αθλήτρια που έχει...

μείνει στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, έχει γίνει ίνδαλμα και πρότυπο χιλιάδων μικρών κοριτσιών που ασχολούνται με το άθλημα ανά τον κόσμο.


Σήμερα, όμως, διαβάζοντας ένα από τα δεκάδες δημοσιεύματα αυτών των ημερών για σπουδαίες επιδόσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πέσαμε πάνω σε μία ανάρτηση και εν συνεχεία ένα βίντεο που μαγεύει.
Χρειάζεται να το δει κάποιος πολλές φορές την άσκηση στο βίντεο για να συνειδητοποίησει το θαυμαστό ανάποδο άλμα της 17χρονης Ρωσίδας αθλήτριας Ολγα Κορμπούτ, η οποία το παρουσίασε 4 χρόνια νωρίτερα από την εκπληκτική εμφάνιση της Νάντιας Κομανέτσι, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972. Φίλαλθοι και sportcaster έμειναν αποσβολωμένοι βλέποντας τη Ρωσίδα αθλήτρια να εκτελεί μία κίνηση που μέχρι τώρα ποτέ καμία κοπέλα δεν είχε παρουσιάσει ξανά. Μια άσκηση με τρομακτικά αυξημένη επικινδυνότητα. Γεγονός που οδήγησε άμεσα στην απαγόρευσή της. Έκτοτε η κίνηση αυτή, την οποία και δεν ξαναείδε κανείς, ονομάστηκε "Korbut Flip».


Παρά το βαθμό επικινδυνότητάς της, όμως, αλλά και την άψογη εκτέλεσή της από την Κορμπούτ, οι κριτές εκείνο το απόγευμα την βαθμολόγησαν με 9.8 στερώντας της το χρυσό μετάλλιο εν μέσω αποδοκιμασιών από τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...